blank

Malzeme + İşçilik

GAZ BETON –  MALİYET HESABI

[[[["field42","equal_to"]],[["hide_fields","field63,field57,field71,field72,field82,field83,field69,field70,field84,field85"]],"and"],[[["field42","greater_than","2.570"]],[["hide_fields","field101,field102,field103"]],"and"]]
1 Step 1


Gaz Beton Kalınlığını Seçiniz

Örülecek Alan

 [(field24*field86/10000)]

Gerekli Ytong Adedi

 [(field24*field86/10000)*6.66]Adet
Diğer Hesaplamalar Kalınlık Seçiminizden Sonra Yapılacaktır.

Gerekli Yapıştırıcı Miktarı

 [(field55/field42)]
Kg

Toplam Gaz Beton Maliyeti

 [field63*18.648]TL

Toplam Yapıştırıcı Maliyeti

 [(field63*0.75)]TL

Yaklaşık İşçilik Bedeli

 [(field24*field86/10000*14)]TL

Genel Maliyet Toplamı

 

[(field70+field72+field83)]

TL

Genel Maliyet Toplamı

Sonuç İçin Gaz Beton Seçimini Yapınız.


keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Hatırlatma: Gazbeton duvar maliyeti hesap tablosu, 2020 senesinin malzeme ve işçilik fiyat ortalamaları baz alınarak oluşturulmuştur. Ortalama ebattaki bütün şantiyeler için güvenle fiyat analizi yapmanızı sağlar. Örülecek duvar metrajınız çok düşük ise (ör. 30m2’den az) işçilik fiyatını tablodakinden daha yüksek öngörünüz. Yada tam aksine duvar metrajınız çok yüksek çıkıyorsa (ör. 300m2’den fazla) metraj çapınıza oranla, hem işçilik hemde malzeme fiyatlarında bir miktar düşüş olabilecektir. ‘Hesaplarıma Dön’ butonuna tıklayarak, diğer iş kalemlerinizin maliyetlerini de hesaplayabilirsiniz.

Genel Bilgi

Gazbetonun birim fiyatı ve hacmi ürünün kalınlığına oranlı bir şekilde artmakta veya azalmaktadır. Hacmi arttıkça ağırlaşan blokları taşımak da daha fazla maliyet demektir. Bu sebeple nakliye ve taşıma bedellerini hesaplarken gazbeton bloklarının kalınlığını göz önünde bulundurmak gerekir. Blok adetine veya duvar m2’sine göre hesaplamaktansa, blokların kaç m3 yer tutacağını ve toplam ağırlığının hesabını yapmak gerekir. 1m3 Ytong’un ağırlığı 500kg’dır. Bu veriden yola çıkarak 10cm kalınlıkta bir m2 duvarın ağırlığının 70-80kg arası geleceğini öngörebiliriz. Yukarıdaki tabloda çıkan duvar maliyetlerine ytong bloklarının nakliyesinin ve kata taşınmasının bedellerini de eklemeyi atlamamak gerekir. Metraja uygun ebatta bir nakliye aracı seçmek önem taşır.

blank

Dış ve iç duvar örülmesinde sıklıkla kullanılan Gazbeton hızlı uygulanabilen pratik bir malzemedir. Kesimi zahmetsiz olduğundan fazla fire vermez. Tuğlaya oranla son derece hafiftir. Ayrıca ısı yalıtımı özelliği olduğundan özellikle dış duvar imalatlarında yoğunlukla tercih edilir. Yanmaz özelliktedir ve yapıda yangın tehlikelerine karşı emniyet sağlar. Yüzeyleri düzgün olduğundan duvar örümü sonrası sıva maliyetlerini minimuma indirir.

Ytong veya gazbeton ismiyle anılan blok duvar malzemelerinin en ve boy ebatları her kalınlık için aynıdır. Standart en ve boy ölçüleri 60cm x 25cm kadardır. Blok kalınlıkları ise alternatiflidir: 5cm, 8.5cm, 10cm, 13.5cm, 15cm, 20cm, 25cm, 27.5cm, 30cm, 40cm. İstenilen duvar kalınlığına göre seçim yapılır. Dış duvarlarda 20cm ve üzeri bloklar tercih edilirken, iç alanlardaki duvarlarda 5cm ve 15cm aralığındaki bloklar kullanılır. Blok kalınlığı arttıkça, örülecek duvarın ses ve ısı yalıtımı özelliği de artmaktadır. Duvar örümünde kullanılan tutkal miktarı yine blok kalınlığına oranla değişir. Örneğin 10cm kalınlıkta bir m2 duvar imalatına 1.5kg tutkal harcanır. 10 ve 25 kg’lık torbalarda toz halinde satılan tutkalı kullanıma hazır etmek için su ilave etmek yeterlidir.

blank

Gazbeton tuğlaya oranla biraz daha maliyetli bir malzemedir. Ancak duvar örümünde gazbetonu tercih edenler işçilik bedelinden kar ederler. İşin süresi ciddi oranda azalır. Pürüzsüz gazbeton duvarlar elde etmek için şantiyede bulundurmanız gerekenler: Ytong testeresi, Gazbeton yapıştırıcı tutkalı, bir miktar onarım harcı ve karışımların hazırlanacağı bir leğen yeterli olacaktır. Kalite, hız ve işçilik fiyatı açısından gazbeton şantiyelerde tercih edilir.