blank

Malzeme + İşçilik

İÇ CEPHE BOYA –  MALİYET HESABI

[]
1 Step 1

done
done
done
Alçı Sıva İşi
Boya Türü


Toplam Duvar Metrajı

 [(((field1+field6)*2/100)*field5/100)-(field10*field11/10000)-(field9*1.8)]

Toplam Tavan Metrajı

 [(field1*field6)/10000]

Duvar Boya Miktarı 

 [(field23)*0.125]Litre

Tavan Boya Miktarı

 [(field1*field6)/10000*0.125]Litre

Gerekli Astar Miktarı

 [(field30+field29)/2]Litre

Toplam Boya Ağırlığı

 [(field30+field29)*1.328]Kg

Duvar Boyası Maliyeti

 [(field30*field8)]TL

Tavan Boyası Maliyeti

 [(field29*6.30)]TL

Astar Maliyeti

 [(field33*8.50)]TL

Toplam Malzeme Maliyeti

 [(field39+field41+field43)]TL

Toplam İşçilik Maliyeti

 [(field23+field26)*field7]TL

Genel Maliyet Toplamı

 

[(field47+field45)]

TL


keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Hatırlatma: İç cephe boya maliyetleri hesap tablosu, 2020 senesinin malzeme ve işçilik fiyat ortalamaları baz alınarak oluşturulmuştur. Ortalama ebattaki bütün şantiyeler için güvenle fiyat analizi yapmanızı sağlar. Boyanacak alan metrajınız çok düşük ise (ör. 100m2’den az) işçilik fiyatını tablodakinden daha yüksek öngörünüz. Yada tam aksine boya metrajınız çok yüksek çıkıyorsa (ör. 1000m2’den fazla) metraj çapınıza oranla, hem işçilik hemde malzeme fiyatlarında bir miktar düşüş olabilecektir. ‘Hesaplarıma Dön’ butonuna tıklayarak, diğer iş kalemlerinizin maliyetlerini de hesaplayabilirsiniz.

Genel Bilgi

İyi bir boya uygulaması elde etmeniz için pek çok etken devreye girer. İşçiliğin ve boyanın kalitesi kadar, boyanacak duvar yüzeyinin pürüzsüzlüğü de önemlidir. Duvar yüzeyinde eskiden kalma bir boya katmanı varsa öncelikle bu katmanın iyice kazınarak sökülmesi gerekir. Ardından mutlaka kazınmış duvar yüzeyine spatula ile çizikler atılmalıdır. Bu çizikler yeni çekilecek alçı katmanının iyice duvara yapışmasını sağlayacağından önemlidir. Çekilen alçı zımparalandıktan sonra iyice fırçalanarak ve silinerek tozdan arındırılır. Böylece yüzey boyaya hazır hale gelir.
İç cephe boyalarında renk seçmek kadar parlaklığı doğru seçmek de önemlidir. Mat, İpek mat, yarı mat ve parlak olarak dört adet seçenek bulunur. Mat ve ipek mat alternatifleri kolay silinir ve gözü yormaz. Gözenekleri daha sık olduğundan rahat temizlenir ve banyo mutfak gibi alanlarda tercihen kullanılır. Boya parlaklığı arttıkça silinmesi zorlaşır. Çünkü silindikçe sararma yapabilir.

İç cephe boyaları su bazlı (akrilik) veya sentetik bazlı (plastik) olarak iki ayrı gruba ayrılır. Su bazlı boyaların fiyatı sentetik boyalara oranla biraz daha yüksektir. Ancak sunduğu avantajlar da çok fazladır. Hızlı kurur, sağlığa zarar vermez, uzun ömürlüdür, kolay silinir, sararmaz ve parlaklığını kolay kaybetmez. Sentetik boyalar ise yavaş kurur. Yanıcı bir malzeme olduğundan muhafaza ederken dikkatli olmak gerekir. Rengi parlaklaştıkça silinmesi zorlaşır çünkü rengini kaybetmeye başlayacaktır. Bu sebeple kalorifer ve ahşap kapı yüzeyleri haricinde kullanımı önerilmez.
İç cephe boyasını uygulamadan evvel pürüzsüz duvar yüzeylerine astar çekmek gerekir. Astar boyaya göre daha yoğun bir malzemedir. Boyanın duvar ile iyice bütünleşmesini sağlar ve çatlakları önler. Boya işlerinize başlamadan evvel koruyucu boya naylonu, maskeleme bandı, koli bandı, rulo, fırça , merdiven, uzatma sapı, kova, astar, tavan boyası ve duvar boyasını şantiyenize getirtmelisiniz.